Een woning verven kost behoorlijk wat tijd. De juiste spullen aanschaffen en een slimme werkmethode zorgen voor een goed resultaat in minder tijd. Zo is je woning sneller af en kun je er eerder van genieten. In deze blog geven we je wat tips om je woning efficiënt te verven. Een handige tool daarbij is de kamersteiger. Lees snel verder en doe je voordeel met de tips.

Een creatieve tijd

Een nieuwe lik verf voor je woning betekent een creatieve tijd voor jou. Je hebt de keuze uit zoveel opties. Ook het realiseren van je ideeën is erg leuk. Het is wel slim om een aantal punten in gedachten te houden waarmee jij kunt zorgen voor een goed en vlug werkproces.

·        Kies verf op waterbasis ecologisch

Je woning is een plek waar je vaak bent. Dan is het zeer verstandig om verf te kiezen die op basis van water gemaakt is. Het mooiste is wanneer deze ook ecologisch is en geen giftige stoffen bevat. Op deze manier zorg je voor een gezonde leefruimte voor jou en de rest van je familie. Na het schilderen is het slim om de ruimten in je woning flink te ventileren, zo is de verflucht het snelst uit je woning.

·        Schaf de juiste verfspullen aan

Het beste kun je naar de plaatselijke bouwmarkt gaan om je daar te laten informeren over de verfspullen die je nodig hebt. Er zijn verschillende kwasten en rollers die handig zijn om te gebruiken. Met het juiste gereedschap klaar je de klus sneller en beter.

·        Werkmethode

Experts in de ´kamerverf business´ werken altijd met een slimme methode die veel overschilderen voorkomt, namelijk boven beginnen en beneden eindigen. Zo voorkom je dat verf naar beneden valt en het gedane werk beneden verpest. Zorg dat je de kwasten goed afstrijkt, op deze manier ontstaan er minder oneffenheden. Natuurlijk begin je, voordat je gaat schilderen, met het egaal maken van de oppervlakken die je gaat schilderen. Dit kunnen de kozijnen zijn, maar ook de wanden.

Kamersteiger

Het voordeel deel van een kamersteiger is groot: wanneer je het plafond gaat schilderen en de hogere plinten, dan heb je veel houvast en gemak bij het werken. Je kunt ook met twee mensen op de steiger werken. Wil je een plafondschildering maken? Dan is een kamersteiger echt ideaal.

Conclusie

Een woning schilderen is een vak apart, maar met een aantal basic tips kun je toch efficiënt de woning van je dromen schilderen. De juiste gereedschappen en werkmethode vormt dé combinatie waarmee de klus gaat lukken.

Meer ontdekken?

Wat is nu eigenlijk de ideale vloer voor je thuiskantoor? Hoe vervoer ik mijn vracht op een goede manier? Op onze site vind je het antwoord op deze vragen en meer.