S cargo transport

Ter zee of in de lucht: de beste manieren om je vracht te vervoeren

Geplaatst op

Laat je je vracht via de lucht of over de zee vervoeren? Dit is een beslissing waar een bedrijf goed over na moet denken. Er zijn bepaalde bedrijven die geen andere keuze hebben dan het een of het ander te kiezen. Bijvoorbeeld; wie handelt in zeer bederfelijke goederen zoals decoratieve verse bloemen of fruit, weet dat over zee geen optie is: dat duurt te lang. Ook bedrijven die relatief grote goederen versturen, zoals auto’s en boten, weten dat met het vliegtuig eigenlijk geen optie is. In dit artikel behandelen we enkele factoren waar je rekening mee dient te houden bij het bepalen of je jouw vracht met de boot of vliegtuig wilt verzenden. In beide gevallen kun je terecht bij Fit Logistics, specialist in het managen van wereldwijde vrachtbewegingen.

Betrouwbaarheid

Je moet nadenken over hoe betrouwbaar een optie is voordat je deze kiest. Betrouwbaarheid kan komen van de sector als geheel en ook van het individuele bedrijf waarmee je te maken heeft. We willen allemaal te maken hebben met mensen, producten, bedrijven en dienstverleners die betrouwbaar zijn, omdat dit een wereld is die zekerheid vereist in de voortdurende onzekerheid over economische kwesties. De beste aanpak is om een vergelijkende analyse te maken van zeevracht en luchtvracht om uit te werken hoe deze zullen uitpakken.

Interessant is dat het vrachtvervoer begon met zeeschepen, maar het zijn de vliegtuigen die de strijd om de betrouwbaarheid hebben gewonnen. Hoewel het weer en andere onverwachte factoren een rol spelen, doen luchtvaartmaatschappijen hun uiterste best om hun dienstregelingen concurrerend te houden. Vluchten hebben het voordeel van het hebben van dagelijkse retourvluchten, zodat de klant andere opties heeft in het geval dat een bepaalde vlucht vertraging oploopt. Schepen hebben een veel langere doorlooptijd die in meerdere dagen of zelfs weken wordt gemeten. Dit betekent dat als je er een mist, je misschien lang moet wachten voordat je jouw vracht kunt laten vervoeren.

Kosten

Kosten zijn van cruciaal belang voor het bedrijfsleven en rationele ondernemers hebben de neiging om maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat hun kosten zo laag mogelijk zijn. Het budget dat het bedrijf heeft, zal van invloed zijn op de keuze voor vervoer over zee of door de lucht. De standaardgedachte is dat schepen veel goedkoper zijn dan vluchten als het gaat om het vervoer van goederen en personen. Veel bedrijven zullen daarom dit type vervoer kiezen. Een nader onderzoek kan er echter op wijzen dat dit stereotype niet altijd waar is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs om op de hoogte te blijven van de trends in de transportwereld.

Contactgegevens

Via info @ scargotransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden