S cargo transport

Geschiedenis van de houten pallet

Geplaatst op

Sinds ongeveer 100 jaar spelen houten pallets een essentiële rol bij het dragen, opslaan en tentoonstellen van artikelen. Bovendien staan ze erom bekend dat ze bestand zijn tegen overgewicht en gemakkelijk te tillen zijn. Het belangrijkste is dat houten pallets een van de meest milieuvriendelijke verpakkings- en transportmaterialen zijn geworden. Uiteindelijk is onze economie sterk afhankelijk van het gemak dat houten pallets bieden. Laten we eens goed kijken naar de ontwikkeling van de houten pallets in de afgelopen eeuw.

Vóór de 20e eeuw

Hoewel pallets en skids verschillend van structuur zijn, is het belangrijk te vermelden dat het gebruik van skids teruggaat tot het oude Egypte en het oude Mesopotamië. We kunnen aannemen dat skid-type structuren werden gebruikt ten minste sinds het 1e millennium voor Christus. Later, houten skids verscheen als een unit-load basis ontworpen om goederen te verplaatsen in Amerikaanse fabrieken, in de zeer late 1800’s.

1920s en 1930s

De geschiedenis van het eigenlijke houtpallet is eigenlijk onontdekt. In 1924 vinden we het vroegste Amerikaanse patent op een skid die door Howard T. Hallowell wordt omschreven als “Lift Truck Platform”. In de jaren dertig van de vorige eeuw maakten nieuwe heftrucktypes pallets meer gangbaar. In 1938 vroeg George Raymond een patent aan op een nieuw palletkrikontwerp met essentiële kenmerken die nog steeds in gebruik zijn. Het laatste opmerkelijke patent dat voor WORLD WAR II werd aangevraagd, was Carl Clark, die in 1939 een pallet met stalen stijlen presenteerde.

Pallets Vandaag de dag

De palletindustrie is tegenwoordig veel flexibeler en milieuvriendelijker. Pallets kunnen worden vervaardigd in allerlei maten en materialen. Hoewel hout het meest gebruikt wordt, worden ook pallets gemaakt van kunststof of metaal. Daarnaast is het gebruik van houten pallets veel diverser en spannender geworden omdat veel huiseigenaren pallets in hun tuin of als interieur gebruiken. Laten we ook niet vergeten het gebruik van mulch gemaakt van houten pallets op speelplaatsen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs om op de hoogte te blijven van de trends in de transportwereld.

Contactgegevens

Via info @ scargotransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden