S cargo transport

Certificaten voor de transportsector

Geplaatst op

In de transportsector heb je verschillende certificaten nodig. In deze blog noemen we er een aantal van deze benodigde certificaten voor je op.

Heftruck

Het begint natuurlijk allemaal in het magazijn. Veel grote bedrijven hebben een ruim magazijn waarin alle goederen die klaar zijn voor transport kunnen worden klaargezet alvorens zij in de vrachtwagen worden geladen. Wanneer er sprake is van erg zware goederen, dan zijn een paar sterke armen dikwijls niet genoeg. Daarom tref je in grote magazijnen vaak een heftruck aan. Een heftruck mag je echter niet zomaar besturen; je dient hiervoor in het bezit te zijn van een heftruckcertificaat.

Beroepsgoederenvervoer

Als de goederen eenmaal in de vrachtwagen geladen zijn, heb je ook nog een bestuurder nodig. Niet iedereen is bevoegd en bekwaam om een vrachtwagen te besturen. Afhankelijk van het gewicht en de lengte van de vrachtwagen is hier weer een aanvullend certificaat voor nodig. Daarnaast is het ook nodig dat je chauffeur een geldig rijbewijs heeft voor een dergelijk vervoersmiddel. Er bestaan ook certificaten voor binnen de Europese Unie en voor daarbuiten. Het is dus belangrijk om te weten waar je de goederen naartoe gaat vervoeren zodat je hier rekening mee kunt houden bij het aannemen van nieuw personeel of het opleiden van je bestaande personeel.

Tilcertificaat

Hoewel het niet wettelijk verplicht is om hiervoor een certificaat te hebben, raden we wel aan dat elk bedrijf wat te maken heeft met goederenvervoer zijn medewerkers een training laat doen. Deze trainingen worden vaak training fysieke belasting genoemd. Een dergelijke training zorgt ervoor dat je personeel goed op de hoogte is van de juiste houding en technieken wanneer het gaat om fysieke belasting, met name tillen. In sommige branches wordt een dergelijke training ook aangeraden vanuit de Arbowetgeving. In dat geval ben je wel verplicht om een dergelijke cursus aan te bieden, faciliteren en/of te bekostigen voor je personeel.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs om op de hoogte te blijven van de trends in de transportwereld.

Contactgegevens

Via info @ scargotransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden