We zijn doel op aluminium, al vele jaren is dit lichte, sterke materiaal een bouwsteen van onze moderne samenleving. Je kunt er onmetelijk veel dingen mee maken. In deze blog willen we je graag een aantal interessante dingen vertellen over dit bijzondere materiaal. Lees snel met ons mee en ontdek hoe het in elkaar zit.

Hoe komen we aan aluminium?

Aluminium werd ontdek in 1807 door Humphry Davy en door Hans Christian Ørsted bewerkt tot de moderne variant die wij gebruiken. Het is in de jaren daarna vaak gebruik in allerlei toepassingen, denk daarbij aan:

  • Elektronica
  • In de scheepvaart
  • Offshore
  • Speelgoed
  • Folie (ook keukenfolie)
  • Bouwmaterialen

 Aluminium komt terug in allerlei vormen. Dat is niet voor niet, want het is lichtgewicht, geleidt gemakkelijk stroom en roest niet. Vooral dit laatste maakt het een uitstekend materiaal om op zee te gebruiken. Het materiaal reageert anders dan staal op zeewater en -lucht. Er komt een beschermende laag rond aluminium, deze zorgt ervoor dat het materiaal niet wegroest. Superhandig. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het in de scheepvaart en in de offshore gebruikt wordt. Scheelt een boel onderhoud! Aluminium is uitstekend te bewerken met specialealuminium bewerkingsmachines. Laat je hierover informeren door een expert op dit gebied.

Waar halen we aluminium vandaan?

Aluminium wordt gewonnen uit bauxiet. Het smelt bij een temperatuur van 660 graden Celsius. In de wereld zijn er twee landen bijzonder gedreven in het delven van aluminium, namelijk Australië en Suriname. Het materiaal is niet duur, dat komt omdat het makkelijk is om het uit de grond te halen. We zijn dol op aluminium, omdat het zo sterk is en erg licht. In vergelijking met staal is het veel lichter en ook bijzonder sterk. Het geleidt beter en het is vanwege de sterkte en het lichte gewicht gemakkelijk te monteren, bijvoorbeeld als steiger.

Conclusie

De moderne tijd is welhaast gebouwd op aluminium. We zien het overal in terugkomen. Laat je informeren door een expert waar in jouw bedrijf het materiaal perfect inzetbaar is!